Print Læs højt
Søg Menu
Luk

Går du på en ungdomsuddannelse, og skal du med færge for at komme fra din bopæl til din skole, kan du få rabat på færgeoverfarten

På nogle færgeoverfarter dækker dit almindelige Ungdomskort også overfarten, og så skal du ikke søge færgerabat. Det er dét selskab, der står for færgeoverfarten, der kan fortælle dig, om du kan bruge dit Ungdomskort.

Dække dit Ungdomskort ikke overfarten, skal du selv søge færgerabat. For at få færgerabat, skal du opfylde de generelle betingelser for at få Ungdomskort.

Din egenbetaling

Er du berettiget til færgerabat, skal du selv betale 21,33 kroner om dagen (639,90 kroner om måneden) i 2018.

Skal du også bruge anden offentlig transport (bus, tog eller metro) for at komme til og fra skole, og har du allerede et Ungdomskort til det formål, skal du kun betale differencen mellem egenbetalingen på et Ungdomskort til ungdomsuddannelser og Ungdomskort til videregående uddannelser. Se under priser.

Du skal gemme dit periodekort til færgeoverfarten, så du kan aflevere en kopi til dit uddannelsessted, når du skal have udbetalt færgerabatten.

Sådan søger du

Når du søger færgerabat, skal du først søge om at blive godkendt til færgerabat og senere søge om at få udbetalt rabatten, efter du har købt dit periodekort til færgeoverfarten til fuld pris hos dit færgeselskab.

For at få rabatten, skal du udfylde skemaet Ansøgning om færgerabat (se afsnittet nedenfor, hvis du rejser over Helsingør/Helsingborg). På skemaet skal du angive navnet på din færgerute - navnet kan du se på www.faerge.dk. Du skal aflevere den udfyldte ansøgning på din skole. Husk at vedlægge kopi af dine periodekort til færgen, og har du et Ungdomskort for samme periode, som du har betalt egenbetaling for, skal du vedlægge kopi af det. Skriv cpr-nummer på alle kopierne.

Din skole taster

Det er din skole, der afgør, om du har ret til færgerabat. Kan du få rabatten, vil du få et rabatbrev til færge med posten. Du kan tidligst få rabat til færgeoverfarten fra den dag, hvor du afleverer ansøgningsskemaet på din skole. Har du Ø-kort, får du typisk allerede rabat og kan derfor ikke også få færgerabat i denne ordning.

Tidsfrist

Du skal aflevere blanketten senest to måneder efter hvert kvartal. Har du ikke afleveret skemaet inden denne frist, mister du retten til færgerabat for det pågældende kvartal.

Helsingør/Helsingborg-overfarten - Ungdomskortet gælder

Sejler du over Helsingør/Helsingborg-overfarten, og har du brug for både færgerabat og et Ungdomskort, skal du ikke købe dit periodekort til fuld pris for derefter at få rabatten udbetalt hos os. Du skal i stedet for søge Ungdomskort på almindelig vis, og dit Ungdomskort dækker også færgeoverfarten.

Har du kun brug for færgerabatten, skal du søge på skemaet Ansøgning om færgerabat.