Print Læs højt
Søg Menu
Luk

Nogle få elever på visse ungdomsuddannelser kan under fleksibel ordning få udleveret for eksempel et rejsekort til offentlig transport til deres daglige transport til og fra skole

Elever på:

  • produktionsskoler og
  • erhvervsgrunduddannelser (EGU)

kan få hjælp til transport mellem bopæl og skole via fleksibel ordning, når de deltager i korte eller vekslende forløb og har et umiddelbart behov for hjælp til transport.

Dit uddannelsessted bestemmer

Det er dit uddannelsessted, der bestemmer, om du er omfattet af den fleksible ordning, eller om du skal benytte dig af en af de andre transportordninger for eksempel Ungdomskort. Du skal kontakte dit uddannelsessted, for at høre mere om fleksibel ordning.

Er du elev på en erhvervsgrunduddannelse (EGU), skal du henvende dig til din uddannelsesansvarlige, som enten kan være dit uddannelsessted eller din kommune.

Din egenbetaling i 2018

Er du berettiget til fleksibel ordning, skal du i 2018 selv betale 21,33 kroner pr. dag.

Sådan gør du

Den fleksible ordning består i, at du kan rejse for eksempel med rejsekort til offentlig transport. Dit uddannelsessted kan vælge enten at udlevere kortet til dig, eller de kan bede dig selv købe et personligt rejsekort, og efterfølgende refundere din udgift, når din egenbetaling er trukket fra.

Kontakt dit uddannelsessted, før du køber et rejsekort.

Gem udskrift fra rejsekort

Du skal gemme udskriftet fra rejsekort, så du kan dokumentere dine udgifter til transport til og fra skole. Aflever det på dit uddannelsessted, så kan uddannelsesstedet refundere dine udgifter fratrukket din egenbetaling.