Print Læs højt
Søg Menu
Luk

Ønsker du, at andre kan foretage digital selvbetjening på dine vegne i godkendelsesdelen til Ungdomskort, skal du give dem en digital fuldmagt

Når du giver en digital fuldmagt, betyder det, at fuldmagtshaver får adgang til alle de funktioner, du har adgang til i godkendelsesdelen til Ungdomskort (trin 1) - det vil sige at søge om godkendelse til Ungdomskort, tilføje uddannelsessteder med videre i dit navn.

Vi registrerer dine og eventuelle fuldmagthaveres handlinger i godkendelsessystemet (trin1).

Du kan ikke få fuldmagt til trin 2, som er trafiksleskabernes bestillingssystem Mit Ungdomskort.

Fuldmagtshaveren kan se dine oplysninger

Med en fuldmagt til digital selvbetjening kan fuldmagtshaveren se alle dine personlige oplysninger, der ligger i godkendelsesdelen. Det vil sige dine kontaktoplysninger, oplysninger om dit uddannelsessted og så videre.

Fuldmagtshaveren kan desuden kontakte styrelsen eller dit uddannelsessted på dine vegne og få de oplysninger om godkendelsesdelen, som du ellers alene ville have haft adgang til.

Sådan giver du fuldmagt til trin 1, godkendelsessystemet

Vil du give fuldmagt til, at en anden kan handle på dine vegne i godkendelsessystemet, skal du afgive en fuldmagt med dit NemID via borger.dk her. Det kræver, at den person, du giver fuldmagt til, også har et NemID.

  • Gå ind på borger.dk på siden Samfund og rettigheder > Fuldmagt og log ind med NemID
  • Klik på Start-knappen under "Se og giv digital fuldmagt" og følg vejledningen på borger.dk

Du kan når som helst tilbagekalde eller forlænge fuldmagten ved at skrive til os med brevpost eller via Digital Post på borger.dk/fra e-Boks.

Digitale breve om dit Ungdomskort

Visse typer breve (for eksempel afslag- og godkendelsesbreve) sender vi som Digital Post både til din og fuldmagtshavers e-Boks. Du skal være opmærksom på, at brevene sendes til alle de personer/virksomheder, som du har givet digital fuldmagt til i forhold til Ungdomskort.