Print Læs højt
Søg Menu
Luk

Ungdomskort giver dig rabat på offentlig transport mellem din skole og din bopæl

Med et Ungdomskort kan du rejse billigt mellem din bopæl og dit uddannelsessted i Danmark samt i det takstområde/den zonegruppe, du bor i, hvis du er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på en videregående uddannelse. Er du 16-19 og uden for uddannelse eller elev på en folkeskole, dækker dit Ungdomskort det takstområde/zonegruppe, du bor i.

Ungdomskort giver dig også mulighed for at rejse i rundt i Danmark til nedsat pris.

Ungdomskortet fungerer som et periodekort, som du skal vise til buschauffører, når du stiger på bussen og til kontrollører i tog og metro.

Du kan få et Ungdomskort, hvis du er:

Læs mere om, hvordan du søger du Ungdomskort her.

Se priser for Ungdomskort her.

Fordele ved Ungdomskort

Ud over at kunne rejse ubegrænset mellem din bopæl og dit uddannelsessted, hvis du er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på en videregående uddannelse, er der følgende fordele med et Ungdomskort:

  • Du kan rejse ubegrænset i hele det takstområde/zonegruppe du bor i.
  • Du kan rejse i andre takstområder/zonegrupper til børnetakst, der hos de fleste trafikselskaber er cirka halv pris af en voksenbillet.
  • Rejs på tværs af takstområder/zonegrupper med bus til børnetakst, der hos de fleste trafikselskaber er cirka halv pris af en voksenbillet.
  • Du kan rejse på tværs af takstområder/zonegrupper med tog og få rabat på togbilletter i hele landet (hos DSB og Arriva).
  • Du kan få rabat på rejser på tværs af landet med fjernbusserne.

Takstområder/zonegrupper

dette interaktive kort kan du blandt andet indtaste din bopælsadresse og se det takstområde/zonegruppe, hvor Ungdomskortet giver dig ret til ubegrænset rejse.

Kontakt dit trafikselskab, hvis du har spørgsmål til takstområder/zonegrupper.

Særligt når du bor på Bornholm

Bor du på Bornholm, kan du søge Ungdomskort eller kontantrabat, alt efter hvor dit uddannelsessted ligger:

Særligt når du bor i Sverige eller Tyskland

Bor du i Øresundsregionen i Sverige eller Flensborg i Tyskland og studerer i Danmark, kan du søge Ungdomskort, hvis der kan udstedes et periodekort over grænsen mellem din bopæl og dit uddannelsessted i Danmark. Med Øresundsregionen menes det område, hvor der kan udstedes et periodekort i Øresundstakstsystemet. Med rejser fra Flensborg menes rejser fra Flensborg-zonen, hvor du kan tage en dansk bus til Danmark og derfra rejse videre til dit uddannelsessted.

Skal du i praktik i Øresundsregionen i Sverige eller Flensborgzonen i Tyskland, bortfalder din ret til Ungdomskort, da du ikke længere har transport i Danmark. Med et Ungdomskort fra Øresundsregionen i Sverige eller Flensborgszonen i Tyskland kan du ikke rejse ubegrænset i det takstområde/zonegruppe, du bor i, som du kan med et Ungdomskort når du bor i Danmark. Du kan derudover kun få Ungdomskort til den del af rejsen, der ligger i Øresundsregionen i Sverige eller Flensborgzonen i Tyskland og til/fra Danmark.

Kontakt dit uddannelsessted eller trafikselskab for konkret vejledning.

 Øresundsregionen Flensborgzonen 
 Billede af Øeresundsregionen  Billede af Flensborgzonen

Klik på billedet for at se kortet i større format.