Print Læs højt
Søg Menu
Luk

Indgår der praktik, projektorienterede forløb eller forlagt undervisning i din uddannelse, kan du få Ungdomskort til din daglige rejse mellem bopæl og praktiksted

Skal du i praktik eller projektorienterede forløb, eller har du forlagt undervisning, kan du få Ungdomskort til din daglige rejse mellem din bopæl og dit praktiksted/forlagt undervisning. Du kan dog ikke få Ungdomskort til lønnet praktik på en ungdomsuddannelse, eller hvis du er i aktivering på en produktionsskole.

Det er en betingelse for at få et Ungdomskort til dit praktiksted/forlagt undervisning, at du samtidig har et Ungdomskort til din daglige rejse mellem bopæl og uddannelsessted.

Du kan kun få Ungdomskort til praktiksted/forlagt undervisning til én destination for eksempel praktikstedets hovedadresse.

Samme takstområde/zonegruppe

Ligger dit praktiksted/forlagt undervisning i samme takstområde/zonegruppe, som du har bopæl i, skal du ikke søge om et nyt Ungdomskort, men bruge dit almindelige Ungdomskort.

Forskellige takstområder/zonegrupper - ekstra Ungdomskort

Ligger dit praktiksted/forlagt undervisning i et andet takstområde/zonegruppe, end dit almindelige Ungdomskort gælder til, skal du godkendes til to forskellige Ungdomskort: Et almindeligt Ungdomskort mellem bopæl og uddannelsessted og et ekstra Ungdomskort til den sekundære rejsestrækning mellem bopæl og praktiksted/forlagt undervisning. Du skal derfor kontrollere, at du både er godkendt til strækningen mellem din bopæl og dit uddannelsessted og til strækningen mellem din bopæl og adressen på praktiksted/forlagt undervisning.

Sådan gør du

Log ind med NemID i godkendelsessystemet her på ungdomskort.dk (forsiden - trin 1), og vælg menupunktet "Praktik e.l.", hvis du allerede har et Ungdomskort. Har du ikke et Ungdomskort i forvejen, skal du først godkendes til rejsestrækningen mellem din bopæl og dit uddannelsessted og derefter den sekundære rejsestrækning mellem din bopæl og dit praktiksted/forlagt undervisning.

Når din ansøgning er behandlet af dit uddannelsessted, får du besked i e-Boks. Du kan herefter bestille dit Ungdomskort i trafikselskabernes selvbetjeningssystem Mit Ungdomskort (forsiden - trin 2).

Du skal ikke betale for det ekstra Ungdomskort mellem bopæl og praktiksted/forlagt undervisning. Du har betalt egenbetalingen med købet af Ungdomskort til strækningen mellem bopæl og uddannelsessted.

Kilometerpenge

Du kan søge kilometerpenge til strækningen fra din bopæl til dit praktiksted/forlagt undervisning, hvis du opfylder betingelserne for kilometerpenge.