Print Læs højt
Søg Menu
Luk

Indgår der praktik, projektorienterede forløb eller forlagt undervisning i din uddannelse, kan du få Ungdomskort til din daglige rejse mellem bopæl og praktiksted

Skal du i praktik eller projektorienteret forløb, eller har du forlagt undervisning, kan du få Ungdomskort til din daglige rejse mellem din bopæl og dit praktiksted/forlagt undervisning. Du kan dog ikke få Ungdomskort til lønnet praktik på en ungdomsuddannelse, eller hvis du er i aktivering på en produktionsskole.

Det er en betingelse for at få et Ungdomskort til dit praktiksted/forlagt undervisning, at du samtidig har et Ungdomskort til din daglige rejse mellem bopæl og uddannelsessted.

Samme takstområde/zonegruppe

Ligger dit praktiksted/forlagt undervisning i samme takstområde/zonegruppe, som du har bopæl i, skal du ikke søge om et nyt Ungdomskort, men bruge dit almindelige Ungdomskort.

Forskellige takstområder/zonegrupper - ekstra Ungdomskort

Ligger dit praktiksted/forlagt undervisning i et andet takstområde/zonegruppe, end dit almindelige Ungdomskort gælder til, skal du godkendes til to forskellige Ungdomskort: Et almindeligt Ungdomskort mellem bopæl og uddannelsessted og et ekstra Ungdomskort til den sekundære rejsestrækning mellem bopæl og praktiksted/forlagt undervisning. Du skal derfor kontrollere, at du både er godkendt til strækningen mellem din bopæl og dit uddannelsessted og til strækningen mellem din bopæl og adressen på praktiksted/forlagt undervisning.

Hvor til

Du kan få et ekstra Ungdomskort fra din bopæl til adressen på:

  • Forlagt undervisning – til den adresse, hvor dit uddannelsessted har forlagt din undervisning
  • Dit praktiksted - til én destination, for eksempel praktikstedets hovedadresse
  • Dit projektorienterede forløb –til én destination, for eksempel hovedadressen for dit projektorienterede forløb

Du kan få Ungdomskort til din daglige rejse mellem bopæl og praktiksted eller projektorienteret forløb i den periode, forløbet formelt er aftalt til. Du kan eksempelvis ikke få Ungdomskort i en efterfølgende periode, fordi du vælger at skrive dit speciale på dit tidligere praktiksted eller den virksomhed, hvor du var i projektorienteret forløb. I den periode har du ret til Ungdomskort fra din bopæl til dit uddannelsessted.  

Sådan gør du

Log ind med NemID i godkendelsessystemet her på ungdomskort.dk (forsiden - trin 1), og vælg menupunktet "Praktik e.l.", hvis du allerede har et Ungdomskort. Har du ikke et Ungdomskort i forvejen, skal du først godkendes til rejsestrækningen mellem din bopæl og dit uddannelsessted og derefter den sekundære rejsestrækning mellem din bopæl og dit praktiksted/forlagt undervisning.

Når din ansøgning er behandlet af dit uddannelsessted, får du besked i e-Boks. Du kan herefter bestille dit Ungdomskort i trafikselskabernes selvbetjeningssystem Mit Ungdomskort (forsiden - trin 2).

Du skal ikke betale for det ekstra Ungdomskort mellem bopæl og praktiksted/forlagt undervisning. Du har betalt egenbetalingen med købet af Ungdomskort til strækningen mellem bopæl og uddannelsessted.

Kilometerpenge og praktik/forlagt undervisning

Du kan søge kilometerpenge til strækningen fra din bopæl til dit praktiksted, til projektorienteret forløb eller til forlagt undervisning, hvis du opfylder betingelserne for kilometerpenge. Har du ret til kilometerpenge til denne strækning, er det ikke en betingelse, at du samtidig har et Ungdomskort til din daglige rejse mellem bopæl og uddannelsessted.

Du kan kun få kilometerpenge til din daglige rejse mellem bopæl og praktiksted eller projektorienteret forløb i den periode, forløbet formelt er aftalt til. Du kan eksempelvis ikke få kilometerpenge i en efterfølgende periode, fordi du vælger at skrive dit speciale på dit tidligere praktiksted/projektorienterede forløb. I den periode har du ret til Ungdomskort eller eventuelt kilometerpenge fra din bopæl til dit uddannelsessted.