Print Læs højt
Søg Menu
Luk

Her finder du ofte stillede spørgsmål om kilometerpenge

Hvad er kilometerpenge?

Kilometerpenge er en støtte til transport mellem bopæl og uddannelsessted, når der for eksempel ikke er offentlig transport på strækningen, eller hvis turen forlænger din rejsetid væsentligt. Kilometerpenge udbetales per rejsedag, som du oplyser.

For at få kilometerpenge, skal du opfylde betingelserne for Ungdomskort, og du skal dokumentere, at du opfylder en af de særlige betingelser for kilometerpenge.

Læs om betingelser for Ungdomskort og særlige betingelser for kilometerpenge.

Hvordan søger jeg kilometerpenge?

Du søger kilometerpenge i selvbetjeningen - log ind under trin 1 her på Ungdomskort.dk. Her skal du vedhæfte dokumentation for, at du opfylder den betingelse, du søger efter. 

Læs Sådan søger du kilometerpenge

Hvordan får jeg kilometerpenge udbetalt?

Bliver du godkendt til kilometerpenge, skal du søge om udbetaling ved at oplyse dine rejsedage i selvbetjeningen. Du kan oplyse rejsedage for måneden løbende eller for hele måneden ved månedens slutning. Du skal søge om udbetaling for rejsedage inden for en tidsfrist. 

Læs mere her om ansøgning og udbetaling af kilometerpenge.

Jeg har glemt at oplyse mine rejsedage, hvad gør jeg?

Har du glemt at oplyse dine rejsedage i selvbetjeningen før den 5. klokken 19:00 måneden efter, kan du stadig nå det. Ud over den månedlige udbetaling udbetaler vi ugentligt for rejsedage måneden før, der er indberettet inden sidst frist.

Sidste frist for at søge om udbetaling af kilometerpenge er den 5. i den måned, der ligger 2 måneder efter den, hvor du har haft rejsedagene. Har du eksempelvis haft rejsedage i marts, er sidste frist for at søge om udbetaling for disse dage 5. maj.

Hvordan melder jeg flytning?

Meld altid flytning til folkeregisteret. Vi henter automatisk din adresse fra CPR. Når du flytter, afbryder vi din godkendelse til kilometerpenge, og du skal søge igen til den nye strækning (eller søge Ungdomskort).

Jeg skifter skole, hvad skal jeg gøre?

Når du skifter skole/uddannelsessted, afbryder vi din godkendelse, og du skal søge kilometerpenge til din nye strækning (eller søge Ungdomskort).

Jeg har problemer med at registrere rejsedage i selvbetjeningen, hvad skal jeg gøre?

Er du godkendt til kilometerpenge, skal du søge om udbetaling ved at oplyse rejsedage i selvbetjeningen. Du kan oplyse rejsedage fra og med den dag, du søgte om godkendelse - du kan altså ikke oplyse rejsedage, der ligger før ansøgningsdatoen.

Har du i øvrigt problemer med at registrere rejsedage, skal du kontakte transportmedarbejderen på dit uddannelsessted, der kan hjælpe dig - se kontaktoplysninger her.

Hvem kan besvare spørgsmål om mine kilometerpenge (beløbet, antal kilometer med videre)?

Du kan altid finde vejledning om regler, ansøgning og udbetaling her på hjemmesiden. Du kan kontakte transportmedarbejderen på dit uddannelsessted, hvis du har konkrete spørgsmål om dine kilometerpenge - se kontaktoplysninger her.

Hvorfor får jeg ikke udbetalt kilometerpenge for hele strækningen?

Du skal selv betale de første 12 kilometer hver vej af den strækning, du kører – det vil sige 24 kilometer i alt tur/retur mellem din bopæl og dit uddannelsessted per dag. 

Du kan derudover ikke få kilometerpenge til den del af rejsen, der overstiger 300 kilometer tur/retur. Det betyder, at du maksimalt kan få udbetalt kilometerpenge for den del af rejsestrækningen fra bopæl til uddannelsessted og retur, der ligger mellem 24 og 300 kilometer per dag – ialt maksimalt 276 kilometer per dag.

Kan jeg få kilometerpenge, hvis jeg bor eller læser i Sverige eller Tyskland?

Du kan søge kilometerpenge, hvis du bor eller læser i Øresundsregionen eller Flensborgzonen og krydser den danske grænse i din daglige transport til og fra dit uddannelsessted. Læs mere her om kilometerpenge over grænsen