Print Læs højt
Søg Menu
Luk

Ungdomskort giver dig rabat på offentlig transport mellem din bopæl og dit uddannelsessted

Du kan få et Ungdomskort, hvis du opfylder betingelserne, herunder at du går på en godkendt uddannelse. Går du ikke på en godkendt uddannelse, men er 16-19 år, kan du alligevel få Ungdomskort. Læs om Ungdomskort til 16-19 årige her.

Ungdomskortet fungerer som et periodekort, som du skal vise til buschauffører, når du stiger på bussen og til kontrollører i tog og metro.

Læs mere om, hvordan du søger du Ungdomskort her.

Se priser for Ungdomskort her.

Særligt når du bor på Bornholm

Bor du på Bornholm, kan du søge Ungdomskort eller kontantrabat, alt efter hvor dit uddannelsessted ligger:

  • Ligger dit uddannelsessted på Bornholm, kan du søge Ungdomskort, der gælder på Bornholm.
  • Ligger dit uddannelsessted udenfor Bornholm, kan du søge om ret til rabat og derefter søge kontantrabat. Kontakt dit uddannelsessted for konkret vejledning.

Særligt når du bor i Sverige eller Tyskland

Bor du i Øresundsregionen i Sverige eller Flensborg i Tyskland og studerer i Danmark, kan du søge Ungdomskort, hvis der kan udstedes et dansk periodekort over grænsen mellem din bopæl og dit uddannelsessted i Danmark. Med Øresundsregionen menes det område, hvor der kan udstedes et periodekort i Øresundstakstsystemet. Med rejser fra Flensborg menes rejser fra Flensborg-zonen, hvor du kan tage en dansk bus til Danmark og derfra rejse videre til dit uddannelsessted. Bor du i udlandet uden for Øresundsregionen eller Flensborg-zonen, har du ikke ret til Ungdomskort.

Skal du i praktik i Øresundsregionen i Sverige eller Flensborgzonen i Tyskland, bortfalder din ret til Ungdomskort, da du ikke længere har transport i Danmark. Med et Ungdomskort fra Øresundsregionen i Sverige eller Flensborgszonen i Tyskland kan du ikke rejse ubegrænset i det takstområde/zonegruppe, du bor i, som du kan med et Ungdomskort når du bor i Danmark.

Bor du i Øresundsregionen og læser i Danmark uden for hovedstadsområdet, er det ikke muligt at udstede et Ungdomskort til strækningen. Du skal søge om at blive godkendt til Ungdomskort i trin 1 og derefter søge kontantrabat.

Kontakt dit uddannelsessted eller trafikselskab for konkret vejledning.

 Øresundsregionen Flensborgzonen 
 Billede af Øeresundsregionen  Billede af Flensborgzonen

Klik på billedet for at se kortet i større format.

Fordele ved Ungdomskort

Ud over at kunne rejse ubegrænset mellem din bopæl og dit uddannelsessted, hvis du er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på en videregående uddannelse, er der følgende fordele med et Ungdomskort:

  • Du kan rejse ubegrænset i hele det takstområde/zonegruppe du bor i.
  • Du kan rejse i andre takstområder/zonegrupper til børne- eller ungetakst.
  • Rejs på tværs af takstområder/zonegrupper med bus til børnetakst.
  • Du kan rejse på tværs af takstområder/zonegrupper med tog og få rabat på togbilletter i hele landet (hos DSB og Arriva).
  • Du kan få rabat på rejser på tværs af landet med fjernbusser.

Læs eventuelt mere om fordele ved Ungdomskort hos DSB her.

Takstområder/zonegrupper

dette interaktive kort kan du blandt andet indtaste din adresse og se det takstområde/zonegruppe, hvor Ungdomskortet giver dig ret til ubegrænset rejse.

Kontakt dit trafikselskab, hvis du har spørgsmål til takstområder/zonegrupper.