Print Læs højt
Søg Menu
Luk

Hvis du bor i Øresundsregionen i Sverige eller Flensborgzonen i Tyskland, kan du få rabat på offentlig transport til dit uddannelsessted i Danmark - Ungdomskort

Du kan få et Ungdomskort, hvis du opfylder de generelle betingelser, herunder at du går på en godkendt uddannelse. Du skal bo i Øresundsregionen eller Flensborgzonen, hvor der kan udstedes et dansk periodekort over grænsen mellem din bopæl og dit uddannelsessted i Danmark. Bor du i udlandet uden for Øresundsregionen eller Flensborg-zonen, har du ikke ret til Ungdomskort.

  • Øresundsregionen er det område, hvor der kan udstedes et periodekort i Øresundstakstsystemet.
  • Med rejser fra Flensborg menes rejser fra Flensborg-zonen, hvor du kan tage en dansk bus til Danmark og derfra rejse videre til dit uddannelsessted.


Med et Ungdomskort fra disse områder kan du ikke rejse ubegrænset i det takstområde/zonegruppe, du bor i, som du kan, hvis du bor i Danmark.

Bor du i Øresundsregionen og læser i Danmark uden for hovedstadsområdet, er det ikke muligt at udstede et Ungdomskort til strækningen. Du skal søge om at blive godkendt til Ungdomskort i trin 1 og derefter søge kontantrabat for periodekort. Kontakt dit uddannelsessted for konkret vejledning.

Du skal selv registrere din udenlandske adresse

Bor du i Flensborgzonen eller Øresundsregionen skal du oplyse din udenlandske adresse i selvbetjeningen. Log ind fra forsiden (trin 1) og vælg knappen "Meld flytning".
Dit danske uddannelsessted skal godkende din udenlandske adresse, før du kan bestille og købe Ungdomskort i trafikselskabernes selvbetjeningssystem Mit Ungdomskort.

Praktik i Sverige eller Tyskland

Skal du i praktik i Øresundsregionen i Sverige eller Flensborgzonen i Tyskland, bortfalder din ret til Ungdomskort, da du ikke længere har transport over grænsen til Danmark.
Kontakt dit uddannelsessted eller trafikselskab for konkret vejledning.